Begyndere

Flysimulator findes i flere forskellige mærker og priser.

Her er to gode begynderfly.

Her er det far og søn som træner.

Bliv din egen pilot

Går du med lysten til at prøve modelflyvning så er den bedste start, at blive medlem at en modelflyveklub.

Som vil hjælpe dig med at vælge fly og radiogrej mm.

Og være behjælpeligt med at opsætte tingene sammen justerer og trimme.

Du kan elektronisk tilmelde dig Vestjysk Modelflyveklub ved at trykke på Indmeldelse i minuen.

Vi er gået et skridt længere i Vestjysk Modelflyveklub da vi råder over en begynder flyvemaskine, som man kan låne sammen en instruktør.

Den har to sendere som sammenkobles med elevkabel, dvs. instruktøren kan overtage styringen nå noget er ved at gå galt.

Mød op på flyvepladsen hvor der typisk er folk onsdag eftermiddag og aften ca. fra kl. 16,30 - 20,00. samt søndag eftermiddag og få en snak om modelflyvning. ( Bemærk hvis vinden er under 7 m/sek. )
Du er selvfølgelig  også velkommen til at kontakte en fra bestyrelsen

Man skal regne med at bruge i mellem 1.500,- til 3,500 kr. til udstyr for at komme i gang med sin egen flyvemaskine.

Det kan til tider gøres billigere ved køb af brugt udstyr, som nogen vælger, prisen for brugte modeller svinger fra 50 - 75% af ny pris typisk.

Det anbefales stærkt at købe et flysimulator, som er en god træning derhjemme.

Ved køb af udstyr kan der være mange betegnelser som forhandlerene anvender som kan være svært at forstå.
Herunder en lille ordbog:

Komplet pakke med alt hvad der skal bruges.
RTF = Ready To Flight (alt er med i pakken, sender, batteri, motor osv)

Næsten komplet, men uden modtager og sender lader og batterier.
PNP = Plug and play (sæt delene sammen og monter en modtager og du er flyvende)

Næsten komplet, med modtager lader og batterier mangler sender.
BNF = Bind and fly (fly med 2,4 Ghz modtager og resten af grejet monteret)

Det er et byggesæt som mangler servoer motor radiogrej mm.
De fleste gange er der en vejleding med, hvor de anbefaler forskelligt udstyr, som købes separat.
ARTF, ARF er det samme (Allmoast Ready (To) Flight)